חינוך

מיכל אביטן- מזכירת מחלקת חינוך דוא"ל:   hinuch@kefar-tavor.muni.il
טלפון: 04-6769991 שלוחה 3

ייעוד מערכת החינוך בכפר תבור
מערכת החינוך בכפר תבור מחויבת לאפשר לכל ילד/ה מענה חינוכי איכותי וערכי, המותאם לצרכיו/צרכיה הלימודיים,
החברתיים והרגשיים, במסגרת תומכת ובטוחה, על מנת לאפשר חתירה למצוינות אישית וחברתית. תוך הקפדה על:
הבטחת מוגנות
תכנית חינוכית-לימודית איכותית, מאתגרת ומאפשרת
יצירת רצף חינוכי בין גילאי
חינוך מחובר לקהילה
העצמה של צוות מערכת החינוך
העצמת מנהיגות נוער.
יצירה, פיתוח איגום וניהול מושכל של משאבי החינוך

ייעוד מערכת החינוך - הרחבה
הבטחת מוגנות – מסגרת בטוחה פיזית, רגשית וחברתית, השומרת על השותפים לה ומאפשרת להם להתמקד באתגרי הצמיחה וההתבגרות.
תכנית חינוכית/לימודית איכותית - המאתגרת את החניך/תלמיד, מקנה כלים להצלחה ומאפשרת פיתוח תחושת מסוגלות עצמית מיטבית
יצירת רצף חינוכי בין גילאי - (חיבור ושיתוף פעולה בין שלבי החינוך השונים), ובין מגזרי (חיבור בין חינוך פורמלי ובלתי פורמלי) ליצירת מרחב חינוכי משותף שיקל על המעברים ויאפשר חווית חינוך אינטגרטיבי
חינוך מחובר לקהילה –  הצבת החינוך כגורם מעורב ופעיל בכפר תבור, התורם ליצירת הזהות הקהילתית ונתרם ממנה, תוך דיאלוג ושיתוף פעולה של הורים, מחנכים וכל חברי הקהילה.
העצמה של צוות מערכת החינוך –  על מנת שיוכלו למצות את אחריותם וסמכותם כאנשי מקצוע הפועלים בשליחות הקהילה.
העצמת מנהיגות נוער – יצירת אפשרות לבני הנוער לקחת אחריות ולהשפיע תוך תרומה לחברת הילדים והנוער בכפר, לקהילת כפר תבור ולמדינת ישראל בכלל.
יצירה, פיתוח איגום וניהול מושכל של משאבי החינוך – חיבור משאבי אנוש, מבנים ותשתיות פיזיות, תקציבי מדינה ורשות ותקציבים ממקורות נוספים, כך שישרתו את צרכי המערכת ויאפשרו לשותפים בה לעמוד בייעודם

בית הספר

בית הספר ע"ש יצחק רבין נפתח בשנת הלימודים תשנ"ז. בשנת תשע"ז לומדים בבית הספר כ- 408 תלמידים, ב-15 כיתות אם.

לאתר בית הספר: http://tav.sisma.org.il/School/rabin/Pages/home.aspx
כתובת: רח' הפלמ"ח ת.ד 406 כפר תבור
טלפון : 04-6772727  פקס: 04-6769959
פרטי בית הספר באתר של משרד החינוך: http://hinuch.education.gov.il/imsnet/PirteiMosad.aspx?Sm=214155

גני ילדים

בכפר תבור קיימים 9 גני ילדים לגילאי 3 ומעלה,
מתוכם 4 גנים צעירים, 4 גנים בוגרים וגן תקשורתי רב-גילאי.

כאשר 2 גנים פועלים במסגרת ציבורית, ו-7 גנים במסגרת קיבוצית.

בגנים בכפר תבור ניתן למצוא:
צוות מקצועי מיומן, איכותי חם ואוהב – גננות וסייעות מהשורה הראשונה!
פדגוגיה עדכנית בפיקוח משרד החינוך.
מענה לשילוב –בשיתוף משה"ח מתי"א עפולה והשרות הפסיכולוגי ביישוב.
גנים מאובזרים ומטופחים עם סביבה לימודית וחווייתית עשירה.
צהרונים איכותיים בגנים בניהול אגף הגיל הרך במתנ"ס (בשעות 14.00 – 17.00, גם בחגים ובחופשים), עם צוות מקצועי מסור, ארוחות ותכניות העשרה.
תכניות העשרה וסל תרבות:
קרן קרב- כל ילד נהנה משני חוגים בשבוע.
ספריית פיג'מה-כל ילד מקבל 10 ספרי קריאה במהלך השנה.
סל תרבות- הילדים נחשפים למופעי תרבות, תיאטרון, מחול ומוסיקה.

כל התכניות משולבות בחיי היומיום בגן ושזורות בתכנית הלימודים השוטפת, בשיתוף הצוות החינוכי בגן.