מה במחלקה

תחומי ליבה של מחלקת נוער

מבנה התכניות בכל שכבת גיל עוסק סביב נושא מרכזי, המורכב מפעילות שנתית מגוונת אשר מקדמת את חזון מחלקת ילדים ונוער.

שכבת ז'- הפעילות המאפיינת שכבה זו עוסקת בתכנים של תהליך ההתבגרות, מילדות לבגרות. ההתייחסות הינה לשנת בני- בנות מצווה כנושא מרכזי. שיאה של הפעילות הינה טיול בן 8 ימים מדן ועד אילת אשר נותן ביטוי ל"מסע" ההתבגרות.

שכבת ח'- בשכבה זו ניתן ביטוי לנושא הרב- תרבותיות בחברה הישראלי. הפעילות מתאפיינת במפגשים חווייתים המעשירים את הילדים ופותחת בפניהם צוהר להכרת מסורות, מנהגים ושפות המרכיבים את החברה הישראלית.

שכבת ט'-  שנת התפתחות מנהיגותית והדרכתית. ניתן דגש על נושאי המנהיגות: מנהיגות מהי? "פיתוח מנהיגות ", סוגי מנהיגות: כריזמטית, מתגמלת,מעצבת. שכבה זו מהווה את הפלטפורמה לפיתוח קבוצת מנהיגות יישובית.

שכבת י'- כחלק פרוייקט "מחוייבות אישית" נערי שכבת י' משובצים בפעילות התנדבותית מגוונת. בנוסף, בוגרי קורס המד"צים ידריכו לאורך השנה קבוצות גיל צעירות ויובילו חוגים לשכבות הצעירות.

שכבת י"א- "המסע לפולין". צעירי שכבת י"א מובילים את הפרויקט "פוליפליי" במסגרתו מגייסים בני הנוער מימון ל"מסע לפולין", באמצעות מעורבות אקטיבית בפעילות מחלקת הנוער.

שכבת י"ב- תכני הפעילות בשכבה זו מקדמים שירות צבאי או שירות לאומי-אזרחי משמעותי. זאת מתוך האמונה כי השירות המשמעותי הינו פלטפורמה לשירות המדינה בה לצעיר/ה הזדמנות מיטבית לצמוח ברמה האישית ולהתפתח ברמה החברתית.

תנועת בני המושבים- כפר תבור

התנועה הינה תנועה ציונית המחנכת למעורבות בקהילה ובחברה, על מנת ליצור  חברה ישראלית צודקת יותר, שוויונית יותר, דמוקרטית, סובלנית ושוחרת שלום.  תנועת בני המושבים בכפר תבור מהווה נדבך משמעותי וחלק אינטגראלי לכלל הפעילות הבלתי פורמאלית אותה מתכללת מחלקת ילדים ונוער.